© DevStack. All rights reserved.
Riool

In grote lijnen betekent de reconstructie van riolering de vernieuwing van het gemeentelijke rioolstelsel en daarna de algemene vernieuwing van wegen, groenstroken, parkeer- en fietsstroken.

Dit kan een reconstructie van betonriool, reconstructie van PVC riool, reconstructie van gres-riool of reconstructie van gietijzer riool zijn. Bij rioolreconstructie is er een tijdelijke verkeersvoorziening in verband met de werkzaamheden. Ook het afkoppelen van regenwater door een IT riool is een wezenlijk onderdeel van het gehele plan. Voor omwonenden ligt er voor die tijd meestal een plan ter inzage zodat ook zij weten wat er staat te gebeuren en daarover vragen kunnen stellen. Rioolreconstructie is essentieel voor de bescherming van mens en natuur.

Hierbij worden wij als vakkundige rioolploeg ingezet door onze opdrachtgever. Oude riolering wordt vervangen door een gescheiden infiltratiestelsel waarbij regenwater afzonderlijk wordt verzameld en daarna afgevoerd. Het regenwater wordt zoveel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond. Bij hevige regenval wordt het water opgevangen door middel van speciale afvoer via infiltratie.

Klimaatadaptatie

In Nederland verandert het klimaat. De temperaturen stijgen. Er is meer kans op een extreme regenbui, op een hittegolf en op langere, droge periodes. Door droogte daalt de bodem op sommige plekken in Nederland. De zeespiegel stijgt en er is meer kans op overstromingen.

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de gezondheid, de leefbaarheid en de economie. Bij Horster wegenbouw Combinatie staat klimaatadaptatie hoog in het vaandel wij brengen op verschillende projecten al regelmatig IT rioleringen en infiltratiekratten, of rockflow aan voor onze opdrachtgevers

Contact informatie

Horster Wegenbouw Combinatie

 Songertweg 14 5961 NG Horst
 077 2057755

info@horsterwegenbouw.nl